woensdag 23 november 2011

Nothing is more romantic.

Hello sweeties,
Afgelopen zondag heb ik samen met mijn vriendje kerstkoekjes gebakken. Niets romantischer als op een zondag avond met je vriendje lekker kerstkoekjes te bakken.


Hier is het recept dat onze basis was maar zelf hebben we nog dingen toegevoegd.

Ingrediënten

*1 ei
*200 g bloem + extra om te bestuiven
*100 g witte basterdsuiker
*150 g koude boter.
*zakje vanille suiker


Materialen
*bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier..

Bereiden


Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met een koele hand tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met uitsteekvormpjes of een omgekeerd glas koekjes uit, of snijd deze langs een (zelfgemaakt) sjabloon los. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit, tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen, bij voorkeur op een taartrooster.

Tip
Zelf kan je nog grove stukken chocola of noten toevoegen.
En als je koekjes uit de oven komen kan je ze nog versieren met glazuur en discodip. Dat hebben wij ook gedaan.

Glazuur kan je ook nog zelf maken door heel veel poedersuiker en een klein lepeltje water toe te voegen en goed roeren. Is het te weinig water dan voeg je er nog wat bij (maar wees voorzichtig het is snel te dun) en als hij te dun is kan je weer poedersuiker toevoegen om het dikker te maken.



En smullen maar!

X Loes

1 opmerking:

  1. Thank you Teuvo for your comment! Your blog is also interesting. Keep on going with the photography! Greetz Loes.

    BeantwoordenVerwijderen