maandag 17 oktober 2011

Verse zelfgemaakte tomaten-paprikasoep

Ingrediënten

Tomaten-paprikasoep

1 kg tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

2 rode paprika's

zonnebloemolie

70 g tomatenpuree

2 groentebouillonblokjes

100 g vermicelli

12 volkoren boterhammen

zout

versgemalen peper

Vermicelli


Dit recept heb ik van 24 kitchen. Echt mijn lievelings tv-zender!

• Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijst

• Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook.

• Schil de paprika’s met een dunschiller, bewaar de schil

• Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in blokjes.

• Verwarm een soeppan met een scheut olie.

• Fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree circa 3 minuten.

• Voeg de tomaten en paprika toe, bak even mee en blus met 1 liter water.

• Breng aan de kook en voeg de groentebouillon blokjes toe.

• Voeg de vermicelli toe.

• Zet het vuur lager en kook de soep circa 20 minuten.

• Voeg aan het einde nog wat verse fijngeknipte basilicum toe.
bon appétit



Geen opmerkingen:

Een reactie posten