Ingrediënten
Tomaten-paprikasoep
1 kg tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika's
zonnebloemolie
70 g tomatenpuree
2 groentebouillonblokjes
100 g vermicelli
12 volkoren boterhammen
zout
versgemalen peper
Vermicelli
Vermicelli
Dit recept heb ik van 24 kitchen. Echt mijn lievelings tv-zender!
• Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijst
• Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook.
• Schil de paprika’s met een dunschiller, bewaar de schil
• Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in blokjes.
• Verwarm een soeppan met een scheut olie.
• Fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree circa 3 minuten.
• Voeg de tomaten en paprika toe, bak even mee en blus met 1 liter water.
• Breng aan de kook en voeg de groentebouillon blokjes toe.
• Voeg de vermicelli toe.
• Voeg de vermicelli toe.
• Zet het vuur lager en kook de soep circa 20 minuten.
• Voeg aan het einde nog wat verse fijngeknipte basilicum toe.
bon appétit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten